15:22

Dag två på skolan är över & i dag var det första riktiga dagen! Hur kul som helst, även om 1 ½ timmes NK där det enda man gör är att lyssna, inte är det roligaste :p

Jag ser verkligen fram emot detta skolår & jag tror verkligen det kommer bli grymt! Just nu så är det fullt upp med träning inför helgen då lassokastningen kommer äga rum :)
Hösten har nu kommit på allvar & i kväll är det jag som plockar fram vantarna & en tjockare jacka, mössan får vänta en veckan till, kanske två. Det blåser något så fruktansvärt, så det känns kallare än de ynka 8 grader termometern visar.

Nu har jag tyvärr inte tid att skriva längre, måste ut i kylan & handla! Önska mig lycka till :)

kramar

12:49

Det blev inget inlägg i går, vilket AC var väldigt noga med att påpeka när hon ringde mig i morse :) men jag hade helt enkelt inte tid eller lust att sätta mig framför datorn. Nu har jag däremot tid, jag är nämligen hos AC & hon var tvungen duscha, så då passade det rätt bra att sätta sig vid bloggen ett tag.
I dag vet jag egentligen inte riktigt vad som händer, vi får se vad vi hittar på. I kväll blir det i alla fall att vara med Linnea, hon åker tillbaka till Skellefteå i morgon :( & på tisdag börjar skolan om.....jag längtar på ett konstigt vis. Inte efter pluggandet, men efter allt annat! När AC kommer ut ur duschen, så ska vi nog se SATC filmen:) Vi börjar med den första & sen får vi väl se om vi tar den andra också :)
Nu ska jag fixa med lite annat innan AC blir klar!
Ha en bra dag :)
kramar

Det här är jag!

Namn: Amanda, men kallas Amme
Ålder: 17, fyller 18 i mars :)
Bor: I ett samhälle i Norrbotten, Lappland, norra Norrland, kalla det vad ni vill! Men det är min plats på jorden, just nu.
Gör: Läser andra året på samhällsprogramet, inriktning ekonomi.
Intressen: Vi kan börja med det vanliga men ack så viktiga! Vara med kompisar, lyssna på musik, läsa. Självklart matlagningen & bakningen :) Jag spelar golf, vilket inte är allt för vanligt bland ungdomar i min hemkommun. Förr åkte jag slalom, men nu har jag sedan många år lagt skidorna på hyllan. Om än jag inte riktigt kan hålla mig från att träna då & då. Sen är jag ju tjej, så att shoppa är aldrig fel.
Beroende av: Min telefon, ett måste! Väskor, jag har handväskor & åter handväskor. De hänger alla uppe på en vägg i mitt rum, på nästan varje krok hänger det två stycken :) Skor, jag är långt ifrån ensam, men dom är ju så fina! Svarta, röda, gröna i tyg, lack eller något härligt mönster. Med eller utan klack, stövlar med höga skaft & med låga. Alla, precis alla skor är helt underbara på sitt sätt. Men det finns en hake med alla skor, dom kostar pengar & ofta mer än vad man tycks ha råd med. Sen tar dom ju plats också! En liten regel har införts i huset jag bor, köps det en väska eller ett par skor ska minst ett annat par/en annan väska ut! Det går inte speciellt bra om vi säger så ;)
Familj: Mamma, pappa, lillebror (tre år yngre), hund & så hela tjocka (elr tuna) släkten :)
Annat ni behöver veta om mig: Jag drömmer just nu om att en dag bli färdig advokat. Min stora dröm & jag hoppas verkligen att det kan bli verklighet en dag! En annan sak som är en viktigt del av mig, jag är same :) Min pappa är renskötare så det är en stor del av min vardag. Bloggen kommer nog kantas en hel del av det & ni som läser bloggen får helt enkelt leva med det :)

Det kommer säkert tillkomma fakta här allteftersom, men jag nöjer mig med det här än så länge :)

12:03

Solen har lyst sitt ansikte mot mig hela veckan! Så även i dag :)
Har just sett klart satc, har sett alla 6 säsonger i sommar & nu finns det inget mer att se. Måste se filmerna en gång till, skulle tro att jag förstår mycket mer nu.

I dag blir det att fara ut & äta lunch på marknaden & sen halv 3 "hämtar" jag AC från dagis & så bär det av ut på marknaden igen :) I kväll blir det surströmming & sen får vi se vad som händer!
I morgon har jag lovat att gå caddy till mamma i alla fall 9 hål, brorsan ska nog gå de andra 9. Så det blir upp tidigt i morgon.

Sen är det bara få dagar kvar & det finns inte så mycket man kan hitta på, så vi får se vad som händer!

Ha en bra dag:)
kramar

19:07

Det har inte blivit några måltider nu på två dagar, men det är enbat min dator inte vill sammarbeta! I går åt vi cesarsallad, som vi gjorde själva :) Det är hur gott som helst & det går faktiskt ganska fort. Bilder på salladen kommer men nu kopplar inte datorn & telefonen ihop, vet inte vad som är fel. I dag har det inte blivit särskillt mkt som är värt att ta kort på. Lunch på frasses & korv med makaroner till middag.

Dagens har spenderats tillsammans med Hedivg & Linn, superkul! Vi var på badet en sväng, sen blev det frasses & marknad & sen bar det av till Hedvigs lägenhet :)
I kväll vet jag inte riktigt vad som händer, vi får se! Nu är det bara 4 dagar kvar på sommarlovet, 3 för dom som nu inte börjar ettan eller tvåan :D

Får se vad som händer i helgen, nått hittar man alltid på. Skulle vilja spela golf, men jag har blåsor under förtterna så jag vet inte riktigt om jag ska plåga dom med det. Förkylningen sitter fortfarande i, har varit förkyld i 4 & 1/2 vecka nu, börjar vara lite smått less! Om det inte är lika mycket som förr, men snuvan verkar aldrig ge sig.

Ha en bra kväll :)
Kramar

20:13

Hejsan alla underbara bloggläsare!

Hoppas eran dag har varit super, det har min varit i alla fall. En riktigt härlig sommardag, drev runt ett tag på samhället innan jag klippte mig. Var länge sen jag kände att jag faktisk hade tid att göra det & det kändes riktigt skönt :)

Har städat lite nu i kväll & nu har jag ingen aning om vad jag ska göra, känner mig rätt trött, men klockan är ju inte ens halv 9 än :) Kanske ska ta tag i lite smågrejs i mitt rum som verkligen skulle behöva bli klara & sen beställa lite bilder från fuji. Dom är verkligen bäst & om jag inte minns fel så har jag både gratis porto & 100 gratis bilder, undra om det går att kombinera. I så fall skulle det vara grymt!

Nu fick jag nu nått & göra, bäst att sätta igång :)
Ha det bra!

Kramar

Min handväska

Man brukar säga att innehållet i en kvinnad handväska speglar hennes liv. & på mig stämmer det verkligen, jag har ALLT i handväskan & då menar jag ALLT! I alla fall allt nödvändigt ;)


Här har vi själva väskan. Den är stor men ändå smidig att ha med sig & den rymmer mycket! :) Köpt i Turkiet, men den håller måttet än så länge & jag kan säga att den har använts flitigt i sommar :)


På sommaren är det alltid ett pat tygskor med, om inte på fötterna så i handväskan! Man vet aldrig när skvasåren slår till & då är det skönt att ta på sig strumpor & ett par härligt använda tygskor :) (Ni som nu är äkta coverse-fan ser att skorna inte är äkta, men det behöver vi ju inte säga till nån annan)


Ett tuggummipaket måste alltid finnas nära tillhands!


Ännu mer kläder, men nu när hösten & kylan börjar smyga sig på är det alltid bra att ha en kofta eller en jacka nära!


Solglasögon, behöver jag säga mer?


En vattenflaska har på sista tiden smygit sig in i min väska, riktigt bra att ha när det är varmt & törsten smyger sig på :)


En del har en hel sminkväska i handväskan, men jag nöjer mig med lypsyl & en concealer.


Plånbok, såklart ;)


Sist men inte minst, mobilen! Hela livet i en liten förpackning, musik, kopplingen till vännerna som man lätt får tag på om paniken skulle komma! :) Den får man absolut inte glöma innan en dag på stan, jobbet, skolan eller varför inte inför en dag på stranden?

Det här var innehållert i min väska! Ni kanske tror att det är tungt att bära runt på den hela tiden, men det är faktiskt inte det :)

Kramar

Dagens lunch

Nu blir det första maträtten jag publicerar & ni som trodde att det bara skulle vara hemlagat & supergott som gånger jag visar min mat här på bloggen trodde helt fel :) Dagens lunch betod av köttbullar som vi värmde från gårdagens middag, pulvermos, lingonsylt & som sallad tog jag ev avokado :)

Eftersom det har bakats bullar här i dag så blev det en bulle i efterrätt också, MUMS! Hela 117 bullar blev det & jag känner mig riktigt nöjd.


Det är faktiskt godare än vad det ser ut som :)


Tagen med mobilen, har en ny & är riktigt nöjd!

En del av högen med bullar :)

Nu ska jag förbereda lite andra inlägg & sen bär det av till frissan, känns behövligt efter en sommar med uppsatt hår nästan varje dag ;)

Kramar

22:15

Hej!

Nu har jag startat (yttligare) en blogg :) Men den här gången ska jag hålla fast vid min blogg! Har en ide också som verkligen känns som mig själv. Många har ju dagens stil med kläderna som dom har på sig. Men dom som känner mig vet att jag inte är så mycket för kläder & olika stilar. Jag är mer tjejen som skulle kunna stå i ett kök hela dagen & baka & laga mat! :)
Så därför ska jag lägga upp vad jag äter under dagarna, kanske blir det mattips för några av er & några kommer förmodligen bli chockade över hur maten på skolorna ser ut i dag. Vissa maträtter ser verkligen inte goda ut.

Sen kommer jag självklart att skriva om andra saker som händer i mitt liv. Jag kommer försöka skriva varje dag, men det är ingenting jag kan lova :)

Vi drar igång redan i morgon, då ställer jag mig äntligen i köket & baka bullar. Jag har haft det fullt upp i sommar med jobb, så när jag har varit ledig har jag inte haft tid till bakning. Men nu är det dags! :D Jag har jobbat på en midre ica affär i sommar & jag kommer fortsätta jobba där någon helg då & då under hösten. Om en vecka bär det av tillbaka till skolan & jag längtar! Eller rättare sagt, jag längtar efter kompisarna, de nya ämnena som vi kommer läsa detta år, men plugget har jag inte alls saknat! Det måste jag erkänna;) Jag börjar andra året på samhällsprogramet & i år börjar vi med våra inriktningar, jag & 5 andra har valt ekonomi. Vi är en liten klass i ett litet samhälle, men det betyder inte att vi kommer ha mindre kul för det!

Vi kommer förhoppningsvis ha 2 underbara år & jag hoppas att jag får dela dom med er här i bloggen :) Nu har jag skrivit lite om mig själv, men jag skulle tro att det kommer en mer lättläst beskrivning någon gong i framtiden.

Nu ska jag hoppa i säng! I morgon ska det bakas så att det står härliga till :)

Jag höll nästan på att glömma. Jag heter Amanda men kallas Amme (med undantag från lärare & arbetskompisar;) )

Kramar

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0